رد کردن لینک ها

هاست چیست و در هنگام خرید هاست به چه نکاتی باید دقت کنیم؟

با توجه به پائین بودن سطح آگاهی افراد حقیقی و حقوقی که می‌خواهند در فضای اینترنت وب‌سایتی داشته باشند، میزان کلاه‌برداری توسط اشخاص یا شرکت‌های مدعی Hosting (میزبانی) در این فضا افزایش پیدا کرده که این امر ضمن اینکه موجب ضرر و زیان مادی به این افراد گردیده، آمار وب‌سایت‌های ایرانی را بعنوان طعمه برای هکرها بالا برده که نشانگر ضعف امنیت سایبری می‌باشد. از طرفی عدم رعایت مواردی از طرف مشتری نیز این شرکت‌ها را با ضرر و زیان روبرو کرده، لذا برآن شدیم در راستای اهداف پیشگیری از وقوع جرم و آموزش پلیس فتا، مطلب آموزشی ذیل را تهیه، تا اطلاعاتی در مورد اجاره هاست (میزبان) مطلوب ارائه نمائیم.

نکاتی که در اجاره هاست باید رعایت کنید :

در این قسمت قبل از شمردن آیتم‌های یک هاست مطلوب‌، به مواردی که هنگام اجاره هاست باید رعایت کنید را اشاره می‌نماییم. سعی کنید همه موارد ذکر شده را رعایت کنید حتی اگر بارگذاری وب‌سایت شما چند روزی طول بکشد:
۱) همیشه از شرکت‌های معتبر، باسابقه و دارای مجوز رسمی برای فعالیت Hosting (میزبانی) و مراجع ذی صلاحی که قبلاً روی آنها تحقیق انجام داده‌اید اجاره نموده و بخاطر ارزانی یا عرضه CMS و دامین رایگان همراه با هاست، از افراد حقیقی، شرکت‌های نامعتبر یا نمایندگی‌ سایر شرکتهای Hosting خارجی و داخلی، اجاره نکنید.

۲) حتماً قبل از پرداخت هزینه، پیش‌قرارداد رسمی الکترونیکی دریافت نمائید. در این پیش‌قرارداد باید کلیه موارد جزء به جزء با ذکر هزینه‌ها و گارانتی‌سرویس‌های ارائه شده ذکر شود.

۳) باتوجه به فراگیر نشدن امضاء دیجیتال در ایران، لازم است بعد از تصویب پیش‌فاکتور، فاکتور رسمی که مهر و امضاء مدیرمالی، مدیرعامل و مدیرفنی شرکت مذکور را، بصورت حقیقی، از طریق پست یا پیک دریافت نموده و ضمن بررسی اصالت شرکت، جهت اطمینان از عملکرد شرکت پرداخت فاکتور را در سه مرحله انجام دهید که پیشنهاد می‌شود، ۲۰ درصد حین بارگذاری وب‌سایت، ۶۰ درصد بعد از اتمام بارگذاری و تحویل و ۲۰ درصد را بعنوان حسن عملکرد بعد از طی زمان آزمایشی بصورت توافقی پرداخت نمائید. (با توجه به اجاره ماهانه سرورهای اختصاصی می‌توانید قرارداد را با توجه به این شرایط تنظیم نمائید.)

۴) قبل از امضاء قرارداد حتماً با یک کارشناس امنیت اطلاعات بی‌طرف و آشنا در این امر مشاوره نمائید.

۵) همیشه هنگام اجاره یک هاست، قرارداد با جزئیات کامل فنی، مالی و حقوقی تهیه نمائید تا طرفین در اجرای تعهدات خود دقت بسیار نمایند. لازم بذکر است که، اگر از شرکتی، وب‌سایتی را با تمام خدمات مربوطه اجاره می‌کنید، باید شرکت مذکور برای سیستم مدیریت محتوا، دامنه، هاست و سایر خدمات، مستقلاً قرارداد بسته شود و از بستن قرارداد بصورت یک‌جا خودداری فرمائید.

۶) شما باید در قرارداد برای وب‌سایت خود از نظر اطلاعات دیتا‌بیس و نیز اهمیت آن:
– یک ارزش ریالی کلی تعیین نمائید
– تعیین نمائید که هردقیقه Downtime برای شما چند ریال خسارت وارد می‌کند
– همچنین اگر وب‌سایت شما بعلت بروز مشکل در هاست، هک شود خسارات وارده چند ریال میشود تا شرکت خدمات دهنده با توجه به ارزش وب‌سایت شما تدابیر امنیتی را بیاندیشد تا در صورت بروز مشکل جبران خسارت و براین اساس به شما پیش‌فاکتور ارائه نماید.
البته این شرکت‌ها با توجه به لحاظ نمودن موارد امنیتی، می‌توانند با شرکت‌های بیمه‌گذار در این زمینه همکاری نمایند تا با پرداخت حق بیمه‌ای (که می‌تواند توسط مشتری پرداخت شود) جبران خسارت را به عهده آن شرکت بیمه‌گذار بگذارند تا ضمن اینکه هزینه جبران خسارت متوجه شرکت خدمات دهنده نشود، مشتری نیز مبلغ کمتری را بابت اجاره هاست بپردازد.این شرکت‌ها قابل اعتمادتر از سایر شرکت‌ها برای مشتریان خواهد بود.

۷) از پرداخت هرگونه مبلغی خارج از چارچوپ قرارداد به حساب‌های شخصی جداً بپرهیزید و کلیه پرداخت‌ها را باید به حساب رسمی متمرکز شرکت واریز نموده و رسیدپرداخت‌ها را حتماً نگهداری نمایید.

۸) شرکت خدمات Hosting باید بصورت توافقی بعد از دوهفته استفاده حداقل ۸۰ درصد مبلغ پرداخت شده را درصورت عدم رضایت مشتری و لغو قرارداد در کمتر از ۲۴ ساعت پس داده و او را مطلع نماید.

۹) شرکت خدمات Hosting مجاز نیست وب‌سایتی را بجز در اجرای حکم مقام محترم قضائی و موارد مندرج در قسمت تعهدات مشتری مسدود نماید که در این مواقع نیز باید در حین انسداد علت آن را بصورت مستند و قابل دفاع در محاکم قضائی و فنی به اطلاع مشتری برساند. همچنین باید آمادگی ارائه Full Backup را کمتر از ۲۴ ساعت از زمان انسداد را داشته باشد و بابت این امر و رفع انسداد نیز نباید هزینه‌ای از مشتری اخذ شود.
درصورتیکه شرکت نتواند انسداد وب‌سایت را توجیه نماید متحمل پرداخت غرامت برابر قرارداد فی‌مابین خواهد بود.

وی‍ژگی‌های یک هاست (میزبان) خوب چیست؟

۱) آپ تایم بودن هاست:
معمولاً اکثر شرکتها ادعا دارند که سرویس Hosting آنها ۱۰۰% آپ‌تایم می‌باشد که معمولاً هیچ شرکتی این شرایط را ندارد. ولی هر چه میزان آپ تایم بودن یک هاست نزدیک به ۱۰۰% باشد با کیفیت بودن این هاست را نشان می‌دهد. یک شرکت معتبر برای اطمینان دادن به مشتری در این مورد می‌تواند این امر را تضمین نماید تا در صورت پائین بودن وب‌سایت با توجه به خسارت وارد به صاحب آن، غرامت پرداخت نماید.
جهت راستی‌آزمائی ادعای این شرکت‌ها چندین سرویس رایگان جهت مانیتورینگ وب‌سایت‌تان در اینترنت وجود دارد که مراقبت ۲۴ ساعته وب‌سایت‌تان را برعهده گرفته و آن را از نقاط مختلف دنیا کنترل کرده و مرتبا وضعیتش را به شما گزارش دهند. با این سرویس‌ها می‌توانید مراقب باشید که وب‌سایت تان دائما آنلاین بوده و به درستی کار کند. همچنین مهمتر از آن، هنگامی که وب‌سایت روی کامپیوترتان بالا نمی‌آید، اول از همه باید مطمئن شوید که مشکل از کامپیوتر شما یا شرکت سرویس دهنده اینترنت‌تان است، یا اینکه هاست وب‌سایت‌تان مشکل پیدا کرده و در همه جا Down شده و با مشکل مواجه شده است.
مهمتر از همه این‌که وب‌سایت شما مورد حملاتی از قبیل DDOS، DOS و غیره قرار گرفته و از دسترس خارج می‌شود، در اولین فرصت با خبر شده و می‌توانید به شکل مناسبی عکس‌العمل نشان دهید. این عکس‌العمل می‌تواند هماهنگی‌های لازم با پشتیبانی هاست برای بالا بردن منابع سیستم، یا کشف و بلاک کردن افراد حمله کننده باشد. در مطالب آموزشی بعدی تعدادی از این سرویس‌ها را معرفی خواهیم کرد.
لذا همانطور که در بالا گفتیم با استفاده از این سرویس‌ها یا سرویس پیشنهادی شرکت مربوطه و طبق مفاد قید شده در قرارداد منعقده بین خود و آن شرکت درصورتی‌که اتفاقات یاد شده بالا افتاد با توجه به Downtime و میزان خسارت وارده، غرامت دریافت نمائید.

۲)پشیتبانی‌فنی:
با توجه به اینکه اکثر مشتریان سواد فنی در مورد Hosting ندارند لذا پشتیبانی فنی از مهمترین سرویس‌های یک شرکت خدمات Hosting است که موارد پیش‌فرض آن را باید به مشتری بصورت رایگان ارائه نماید چراکه هر چقدر یک هاست از نظر کیفیت و قدرت قوی، اما پشتیبانی خوبی نداشته باشد یک هاست خوب تلقی نمی‌شود. موارد مطروحه در پشتیبانی فنی باید بصورت کامل در قرارداد فی‌مابین شرکت و مشتری قید گردد و جزئیات فنی این‌ موارد باید در پیوست فنی قرارداد موجود باشد. تعدادی از موارد پیش‌فرض از پشتیبانی فنی در ذیل آمده که با توجه به نیاز مشتری با توافق روی هزینه‌ها می‌توانند مواردی را در قرارداد اضافه نمایند.

چند مورد از پشتیبانی فنی:

انتقال‌ هاست‌ از یک هاست به هاست دیگر
مراقب از پوشه‌ها و دیتابیس‌ها به صورت جدی
بک آپ گرفتن روزانه
برگرداندن بک آپ

امروزه پشتیبان گیری با استفاده از سیستم محافظت دائمی از اطلاعات (R1Soft) و دسترسی کاربران به بک‌آپ صورت می‌پذیرد.
همچنین باید شرکت تضمین نماید بخشی حفاظت شده جهت قرارگیری سرورهای BackUp در نظر گرفته شده، که بک‌آپ های تهیه شده توسط سیستم محافظت دائمی از اطلاعات ، در محلی حفاظت شده از آتش‌سوزی و زلزله و سایر سوانح طبیعی و… نگهداری ‌شود.
همچین سرورهای بک‌آپ دارای ۲ هارد و تکنولوژی آینه‌ای هستند که حتی اگر یک هارد سرور بک‌آپ از سرویس‌دهی خارج شود ، باز سرور بک‌آپ به سرویس‌دهی ادامه دهد. شرکت می‌بایست در مورد سالم بودن بک آپ‌ها و به روز بودن آنها مسئولیت پذیر باشد. در آخر، پاسخ گویی سریع و داشتن کارمندان مجرب و ماهر از ویژگی‌های یک پشتیبانی فنی مطلوب می‌باشد.

۳) امنیت:
یکی از مهمترین آیتم‌هائی که در انتخاب یک هاست مناسب و استاندارد باید در نظر گرفت تدابیر امنیتی شرکت خدمات Hosting برای امنیت هاست مشتری می‌باشد . می‌بایست شرکت دارای گواهینامه‌های امنیتی معتبر از قبیل ISO27001 و … از شرکت‌های بین‌المللی معتبر باشد. البته همانطور که می‌دانید امنیت نسبی است اما می‌توان درصد ناامنی را با توجه به اهمیتی که به اطلاعات و همیشه بالابودن وب‌سایت خود را می‌دهید با پرداخت هزینه‌هائی پائین بیاورید.
اما خود شرکت باید بصورت پیش‌ فرض تدابیر خود را در مورد مقابله با هک سرور و اتک روی وب‌سایت، را اعلام نماید و حتما در قرارداد، مسائل امنیتی هاست و میزان هزینه و تعهدات شرکت درپرداخت غرامت را در صورت آسیب‌پذیری را ذکر نمایند.
همچنین قبل از انعقاد قرارداد بررسی نمائید که وب‌سرور آن شرکت چند بار تاکنون هک شده است.

عوامل هک وب‌سایت چیست؟

لازم بذکر است مساله امنیت در وب سرور اشتراکی پائین‌ترین حالت خود را دارد چراکه‌ عامل هک وب‌سایت شما دو حالت دارد:
الف – سیستم مدیریت محتوای شما هک شده باشدکه ضعف در امنیت وب‌سایت و وجود باگ در سورس وب‌سایت می‌باشد و ربطی به شرکت خدمات Hosting ندارد که این امر نیز در بخش امنیت قرارداد باید ذکر شود که البته شما می‌توانید با قبول هزینه‌ مورد توافق بررسی سورس وب‌سایت و تست نفوذ آن را به شرکت Hosting یا سایر شرکت‌های فعال در زمینه امنیت فناوری اطلاعات بدهید.
ب – هاست هک شده باشد. که این خود دو حالت دارد یا سرور اختصاصی است یا اشتراکی .
ب- ۱ : در سرور اختصاصی مسئولیت کامل امنیت به عهده شرکت خدمات Hosting است.
ب – ۲ : در سرور اشتراکی امنیت سورس بقیه وب‌سایت‌های بارگذاری‌شده روی آن سرور نیز از اهمیت بالائی برخوردار است لذا معمولا تضمین امنیت بالا در سرورهای اشتراکی صورت نمی‌پذیرد لذا اگر وب‌سایت برای شما از اهمیت بالائی برخوردار است حتما از سرورهای اختصاصی استفاده نمائید.
یکی از عوامل تعیین کننده در امنیت هاست وجود فایروال‌ها در محیط‌های مختلف از قبیل دیتا سرور و وب‌سرور و لود بالانسر و تله‌های مجازی همچنین نوع سیستم‌عامل‌ها و سی‌پنل و پشتیبانی از SSL می‌باشد که با توجه به اهمیت وب‌سایت و میزان سرمایه‌گذاری روی‌ امنیت تعیین می‌شود.
جدائی دیتا سرور و وب سرور از همدیگر و نیز وجود یک بک‌آپ سرور مجزا و نیز سرور لود بالانسر برای وب‌سایت‌های مهم از قبیل فروشگاه‌های آنلاین بزرگ یا خبرگزاری‌ها و سازمانها و ارگانها و… که احتمال بازدید فراوان یا هک وب‌سایت خود را می‌دهند از اهمیت زیادی برخوردار است.
باید شرکت خدمات Hosting وجود فایروال در مسیر وب‌سرور و سایر سرورها را در قرارداد ذکرنماید تا درصورت بروز مشکل، در بررسی‌های قانونی اگر این سرورها وجود نداشتند ولی از شما بابت تامین امنیت وب‌سایت‌تان هزینه‌ای را دریافت شده علاوه بر بازپرداخت این مبلغ باید غرامت مورد توافق توسط شرکت پرداخت شود.
برای مدیریت وب‌سایت خود با خرید IP valid، آن را به شرکت مذکور اعلام تا مدیریت سیستم مدیریت محتوای وب سایت برروی آن تنظیم شده باشد. این امر سبب کاهش چشمگیر امکان هک و نفوذ به مدیریت محتوای شما خواهد شد.
سرور Hosting‌ها معمولا برپایه ویندوز یا لینوکس ‌می‌باشد که لینوکس کاملا به گروه امنیت شرکت خدمات Hosting وابسته است یعنی اگر شرکتی از این سرورها برای Hosting استفاده می‌کند ولی فاقد گروه امنیتی ماهر باشد سرور مربوطه بسیار آسیب‌پذیر خواهد بود.

۴) قدرت و سرعت:
منابع سخت افزاری یک هاست بسیار حائز اهمیت است. اینکه هاست از چه cpu هایی استفاده و یا چه مقدار رم مصرف مینماید یا چند هارد روی سرور موجود است هرچه این سه قوی تر و بیشتر باشد سرعت و قدرت وب‌سایت شما بسیار بالا خواهد بود. تکنولوژی‌های مورد استفاده امروزه موارد ذیل است که شما را در انتخاب سرور قدرتمند راه‌نمائی می‌کند.
الف : سرور‌های کلاستر
ب : پردازش ابری یا کلود سرور / کلود هاستینگ
ج : پشتیبانی از پلتفورم‌های نوین هاستینگ نظیر : کلدفیوژن ، شیرپوینت و اکسچنج
و : استفاده از پورت‌های شبکه gbps و هارد‌های پرسرعت SAS و RAID10

۵)ترافیک و پهنای باند:
با توجه به نوع وب‌سایت و میزان بازدیدکننده احتمالی از آن و میزان فشار وارده بر هاست ، سرور اختصاصی یا اشتراکی انتخاب نمائید. چون اگر پهنای باند وب‌سایت شما تمام شود،در دسترس نخواهد بود! البته بعضی از شرکت‌ها پهنای باند نامحدود ارائه می‌دهندکه این مورد نیز حتما در قرارداد ذکر شود.
مثلا اگر شما وب‌سایت سازمانی یک شرکت نیمه بزرگ را دارید باید برای آن حتما سرورهای اختصاصی از قبیل دیتابیس سرور و وب سرور و ایمیل سرور یا ‍CRM سرور تهیه کنید چراکه از نظر امنیتی با توجه به میزان بازدید و یا اهمیت وب‌سایت امکان دارد بارها مورد هجوم اتک یا هک قرار گیرد و این وب‌سایت بعنوان ویترین آن شرکت باید بتواند این موارد را تحمل کرده و سریع داون(Down) نشود. اما اگر یک وب‌سایت شخصی دارید که بود و نبود آن برای شما اهمیت چندانی ندارد و اگر مدت‌ها هم برپا نباشد برایتان مهم نیست و آسیب مادی و معنوی نخواهید دید از وب‌سرورهای اشتراکی استفاده کنید.
ممکن است اجاره هاست روی وب‌سرور ایرانی از وب‌سرور خارجی گرانتر باشد اما اگر مخاطبان شما از ایران هستند مثل فروشگاه اینترنتی یا آگهی‌نامه و… . حداقل به جهت سرعت لود شدن بالا از وب سرور ایرانی استفاده کنید البته در کنار آن امنیت بالا و عدم دسترسی و جاسوسی کشور صاحب سرور به آن را نیز می‌توان در نظر گرفت.

۶) ارتقا نرم‌افزاری/ سخت افزاری سرور:
با توجه به اینکه مشتری با در نظر گرفتن شرایط فنی و مالی حال حاضر سرور نسبت به اجاره آن اقدام کرده لذا قبل از اتمام قرارداد می‌بایست در قرارداد ذکر شود که اگر شرکت بخواهد به خاطر مسائل فنی امنیتی نسبت به ارتقاء نرم افزاری سرور مورد اجاره قبل از اتمام قرارداد اقدام کند می‌بایست موارد را قبل از اجرا به مشتری یا مشتریان اطلاع دهد تا ظرف مدت مشخص نسبت به هماهنگ‌سازی وب‌سایت خود با شرایط جدید در صورت نیاز یا انتقال به سرور دیگر در سایر شرکت‌ها اقدام نماید. لذا خسارت وارده به این مشتریان در صورت قطعی، باید توسط شرکت جبران شود.

۷) شرایط غیر طبیعی و فورس ماژور :
شرایط غیر طبیعی باید در قرارداد ذکر شده و حدود مسئولیت شرکت در مقابل بلایای طبیعی، جنگ، آشوب اجتماعی، اعتصاب، محدودیت‌ها و تحریم‌ها‌ی دولتی مشخص شود.

۸) مسئولیت پذیری :
همانطور که در بالا ذکر شد شرکت باید در قبال خدمات خود، مسئولیت پذیر باشد و جهت اطمینان به مشتری ضمانت، گارانتی و بیمه نامه در مورد قطعی ، بی عیب بودن ، امنیت و… ارائه دهد و در قبال خسارت وارده به مشتری، طبق موارد یاد شده بالا به او خسارت بپردازد و این موارد در قرارداد ذکر شود. لذا مشتریان دقت نمایند اگر شرکتی به این امر توجه نکرد، پس به اقدامات امنیتی و پرسنل متخصص خود اطمینان کافی ندارد و سعی در رفع مسئولیت خویش است. لذا این شرکت‌ها حتی اگر قصد کلاه‌برداری از شما را نداشته باشند باز قابل از نظر فنی، قابل اعتماد نبوده و در مواقع بحرانی پشتیبان شما نخواند بود. همچنین اگر این گارانتی‌ها توسط شرکت‌های بیمه تائید شوند مطلوب‌تر خواهد بود.

۹) مواد مربوط به پرداخت‌ها :
همانطور که در بالا ذکر شد باید کلیه موارد پرداختی به حساب رسمی شرکت معرفی شده پرداخت شود و از پرداختن هر مبلغی به حساب مدیر عامل و … خودداری شود. همچنین کلیه پرداخت‌ها در سه قسط توافقی که در بالا ذکر شد پرداخت شود

۱۰) تمدید سرویس‌ها :
شرکت موظف هست یک‌ماه قبل از اتمام قرارداد از طریق ای‌میل یا پیامک و … مندرج در قرارداد فی‌ما‌بین، مشتری را از زمان اتمام قرارداد باخبر نماید. بعد از اتمام مدت دوره سرویس شرکت حق مسدود و حذف سرویس مورد نظر را برای خود محفوظ نگاه خواهد داشت.

۱۱) تغییر در قیمت‌ها :
شرکت حق ندارد تا اتمام قرارداد قیمت سرویس‌های خود را افزایش دهد.

۱۲) عودت هزینه :

شرکت فقط در مواردی که مشکل از طرف شرکت باشد و نتواند آن را رفع نماید هزینه را پس از کسر از موارد غیر قابل برگشت، با هماهنگی مشتری در صورت درخواست عودت می‌دهد. ملاک سنجش هم کارشناسان فنی شرکت و مشاور فنی اعلامی از طرف مشتری هستند.

۱۳) IPاختصاصی:
اگر به هر دلیلی از سرور اشتراکی برای هاست وب‌سایت خود استفاده می‌کنید برای امنیت بیبشتر از IP اختصاصی استفاده کنید.

تعهدات مشتری در خدمات Hosting چیست؟

و اما در مقابل موارد یاد شده قبلی، مشتری نیز مواردی را رعایت و ملزم به اجرای آن‌ها می‌باشد که در ذیل مواردی را ذکر می‌نمائیم.
الف ) موارد مشترک بین تمامی سرویس‌ها:

الف – ۱) با توجه به اینکه شرکت‌های خدمات Hosting تابع کامل قوانین جمهوری اسلامی ایران می‌باشند و همچنین سرور‌های آن شرکت در کشورهای خارجی نگه داری می‌شوند لذا محتوای وب‌سایت مشتری می‌بایست منطبق با کلیه قوانین جمهوری اسلامی ایران و قوانین بین المللی باشند.
الف – ۲) مواردی که نباید در محتوای‌ وب‌سایت‌ها قرار بگیرد باید دقیقا در قرارداد ذکر شود. از قبیل مسائل جنسی و مبتذل، فایل‌های تخریبی، آموزش تروریسم، اسکریپت‌های مخرب، قرار دادن هرگونه اطلاعات بدون مجوز از فایل‌هائی که زیر پوشش قانون کپی رایت است، وب‌سایت‌های مخالف با قوانین محل قرار گیری سرورها، استفاده غیر مجاز از انتشار اکاذیب علیه دیگران و سایر موارد مرتبط با مصادیق قانون جرایم رایانه‌ای.

ب) موارد مربوط به سرورهای اشتراکی (معمولا به خاطر ارزان‌ بودن بیشتر مورد استقبال قراردارند):

ب ۱) استفاده سخت افزاری از سرور‌های اشتراکی – منابع CPU و Ram :
وب‌سایتی که روی سرور اشتراکی قرار گرفته نباید بیش از حد از منابع سخت‌افزاری سرور مصرف کند. اگر به منابع مذکور نیاز دارید پیشنهاد می‌شود که میزبانی وب‌سا‌یت‌تان به سرور مجازی و یا اختصاصی ارتقا دهید یا تدابیری بیاندیشید تا میزان مصرف خود را کاهش دهید، در غیر این‌صورت جهت رعایت حقوق سایر وب‌سایت‌های روی‌ سرور و جلوگیری از اخلال در سرور و شبکه، شرکت خدمات Hosting را مجبور به قطع سرویس خواهید کرد. لذا در جهت عدم وارد شدن خسارت با کارشناس خبره در انتخاب سرور مناسب، با توجه به خدمات وب‌سایت خود و اهمیت آن مشاوره نمائید و نیز میزان مجاز استفاده از منابع یاد شده در قرارداد فی‌ما‌بین بصورت دقیق ذکر کنید تا در صورت تخطی از طرف مشتری و و قطع سرویس از طرف شرکت، شرکت با اعلام و ارسال مدارک فنی دال بر تخطی مشتری را ظرف چند دقیقه به ایشان یا مشاور فنی اعلام شده در قرارداد، بصورت الکترونیکی ارسال نماید، تا موضوع برای مشتری روشن شده و از اختلافات بعدی جلوگیری شود. مدارک مربوطه باید بدون دستخوردگی و قابل بررسی توسط ارگان‌های ذیصلاح قانونی یا فنی باشند.
ب ۲ ) مواردی که نباید در محتوای وب‌سایت‌هائی که در سرورهای اشتراکی باشد، در قرارداد ذکر شود و مشتری ملزم به رعایت آن‌ها می‌باشد از قبیل:
ب ۳) چت‌روم‌ها، خبر‌نامه‌ها ، ایمیل‌های تبلیغاتی و اسپم که مشتری روزانه چند ا‌یمیل می‌تواند از وب‌سایت خود ارسال کند.
ج) موارد مربوط به سرورهای اختصاصی و مجازی ( که معمولا مشتریان آن‌ها شرکت‌های متوسط و بزرگ و ارگانهای دولتی می‌باشند ):
ضمن رعایت موارد یاد شده در بند‌های بالا باید محتوا و سرویس‌های ارائه شده در پرتال، بصورت کامل تشریح گردد تا تدابیر امنیتی لازم پیش‌بینی شود . در پایان یادآور می‌شویم این مطالب صرفا در جهت آگاه سازی مشتریان میزبانی و یادآور شدن تعهدات مشتری و شرکت‌های خدمات میزبانی نسبت به یکدیگر، جهت هرچه بالارفتن کیفیت سرویس‌ها ، به حداقل رسیدن موارد اختلافی که منجر به نارضایتی مشتریان از شرکت‌ها، آسیب دیدن وجهه شرکت‌های معتبری که در این زمینه فعالیت می‌کنند و کاهش موارد مطروحه در این موضوع پیش این پلیس بوده و جنبه دستورالعملی ندارد ولی پیشنهاد می‌شود با شخصی سازی این موارد و درج آنها در قرارداد‌های فی‌مابین، تعهدات طرف مقابل را مستند نموده تا جنبه تعهد آوری در اجرای مفاد آن بیشتر شده و شرکتی که از رعایت مفاد ذکر شده در این مطالب به بهانه‌ای سرباز می‌زند حتما در ارائه سرویس مطلوب خود اطمینان لازم نداشته لذا اعتبار لازم جهت اخذ سرویس از آن شرکت وجود ندارد .

پس از خرید هاست باید اقدام به خرید و ثبت دامنه نمایید. برای افزایش آگاهی در این زمینه می توانید مقاله دامنه و انواع آن را مطالعه نمایید.

به گفتگو بپیوندید