رد کردن لینک ها

دامنه و انواع آن

در مطلب قبلی نکاتی که در خرید هاست باید مد نظر قرار دهید را بیان کردیم و حالا نوبت خرید دامنه است، در این مطلب تمام نکاتی که در خرید دامنه به شما کمک خواهد کرد را بیان خواهیم کرد. به طور کلی دامنه سایت، همان نام یا آدرس سایت می باشد که برای دسترسی به وب سایت مورد نظر خود از طریق دامین(Domain)، آن سایت را پیدا میکنیم.
دامنه ها از چند قسمت تشکیل شده اند که این قسمت ها با دات (.) از یک دیگر جدا شده اند مانند دامین www.abrisho.com که www پیشوند دامنه، abrisho نام دامنه و .com پسوند دامنه می باشد.
انتخاب پسوند برای یک آدرس اجباری است که می توان آن را از میان گزینه های موجود و با توجه به نوع و یا محل فعالیت انتخاب نمود. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی می باشند که توسط کمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی ICANN تایید شده باشند.

انواع پسوند های دامنه :

این پسوندها از نظر فنی Top Level Domain یا به اختصار TLD اطلاق می گردند که می توان آن ها را در سه دسته کلی به ترتیب زیر تقسیم بندی نمود:

۱٫ پسوندهای عمومی (gTLD)

این پسوند ها که عبارتند از.com , .net , .org. برای ثبت و استفاده عموم و هر نوع کاربری مجاز (قانونی) قابل استفاده می باشند. ثبت دامین با این پسوندها از طریق شرکت هایی با عنوان Registrar که توسط ICANN معتبر اعلام شده اند یا نمایندگی های مجاز آن ها امکان پذیر می باشد.
هر چند پسوندهای فوق هر یک برای منظور خاص اقتباس گردیده اند .org ارگان ها و مراکز غیر انتفاعی ، .net شبکه و خدمات اینترنتی ، .com بنگاه ها و مراکز اقتصادی (ولی در عمل محدودیتی برای استفاده از این پسوندها وجود ندارد.
در این میان پسوند .com بیشترین متقاضی را در بر داشته و که در حال حاضر بیش از چهل میلیون دامنه بر روی این سه پسوند ثبت می باشند و در حدود ۹۰ درصد از پسوند .com استفاده شده است.

۲٫ پسوندهای اختصاصی (ویژه)

پسوندهایی که افراد و سازمان هایی با مشخصات و فعالیت های خاص بر روی آن ها می توانند اقدام به ثبت دامین نمایند یا فعالیت بر روی این پسوند ها می بایست از قوانین خاصی تابعیت نماید. مانند .biz , .edu , .info , .gov , .int , .pro , aero, .arpa , .coop, .museum که در هنگام ثبت یا در مدت استفاده ارائه مدارک و رعایت قوانینی خاص اجباری خواهد بود.

۳٫ پسوندهای ملی (ccTLD)

علاوه بر پسوندها عمومی و خاص ، کشورهای مختلف نیز می توانند اقدام به درخواست پسوند با کد اختصاری کشور خود (دو حرفی) را بنمایند. اداره این پسوندها ، قوانین و نحوه تخصیص آن ها در اختیار دولت ها یا مراکز معرفی شده توسط مراجع رسمی هر کشور خواهد بود.
کشورهای مختلف می توانند ثبت این دامین ها را برای سایر ملیت ها آزاد یا محدود نموده و یا بطور کلی هرگونه رویه خاصی را در این خصوص اتخاذ نمایند.
پسوندهای دو حرفی بعضی از ملیت ها با بعضی از کلمات اختصاری تشابه داشته که این کشورها از این فرصت استفاده نموده و به فروش عمومی پسوندهای خود اقدام می نمایند. پسوندهایی نظیر .ws , .tv , .cc , .fm , .mw , .it و غیره … از این قبیل می باشند.
بسیاری از کشورها پسوند خود را به سطوح دیگری نیز تقسیم می نمایند. مثلا .ir که پسوند کشور ایران است به .org , .net , .co , .id , edu تقسیم گردیده که بعضی از این پسوندها مخصوص فعالیت های خاص در نظر گرفته شده اند.

سابدامین چیست؟

دامین ها، دارای زیر دامین هایی به نام SubDomain هستند که می توانند یک یا چند عدد باشند و به این صورت است که نام SubDomain قبل از نام دامین به همراه یک دات اضافه می شود. برای مثال آدرس www.shop.abrisho.com را درنظر بگیرید. در این آدرس shop، زیر دامنه ی دامین abrisho می باشد. با این کار می توان یک وبسایت دیگر با تفاوت کامل نسبت به وب سایت اصلی در زیر دامنه ها بارگذاری کرد. به صورتی که چندین وب سایت با یک هاست در دسترس خواهند بود. این نکته هم باید توجه کنید که تمامی کیفیت و رتبه دومین اصلی بر روی زیر دامین ها تاثیر می گذارند.

قوانین انتخاب دامین

برای انتخاب دامین قوانینی وجود دارد که در زیر به معرفی این قوانین می پردازیم:

 

  • نام وب سایت می تواند شامل تمام حروف لاتین (a-z) با حرف کوچک باشد
  • این نام تمام اعداد از (۰ – ۹) را می تواند شامل شود.
  • از (-) می توانید درون نام سایتتان استفاده کنید
  • از space یا خط فاصله سفید نمی توانید در نام سایت استفاده کنید.
  • نمی تواند شامل نقطه(.) باشد زیرا که هر نقطه به عنوان یک متمایزگر سطح می باشد
  • نمی تواند هیچگونه از اشکال از قبیل (%,$,#,@,^,%) را بپذیرد

معیارهای انتخاب دامین خوب

برای انتخاب یک نام Domain مناسب معیارهایی را باید در نظر داشته باشید که در موفقیت وب‌سایت شما بسیار مؤثر خواهند بود، در زیر به معرفی برخی از این معیار ها می پردازیم:

۱- نام دامین هرچه کوتاه تر، بهتر
در نظر داشته باشید که کاربران نام های کوتاه را بهتر به حافظه خود می سپارند، پس چه بهتر که نام دامین تا حد امکان کوتاه باشد.

۲- عدم استفاده از اعداد و کاراکتر ها تا حد امکان!
استفاده از اعداد و کاراکتر ها هم باعث طولانی شدن نام می شود

۳- استفاده از کلمات کلیدی درون نام
استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت وب سایت شما همواره موجب تسریع در جستجو می شود .

۴- استفاده از پسوند های رایج و متداول جهت ثبت دامنه

۷۰ درصد از کاربران اینترنت عادت دارند نام domain را با پسوند های رایج و متداول مانند com. و ir. در مرورگر خود وارد کنند، پس از همان ابتدای کار سعی کنید پسوند های ir. و com. را برای وب سایتتان به ثبت برسانید.

۵- منحصر به فرد باشید
از نام برند های بزرگ و مشهور در انتخاب نام دامین استفاده نکنید و این را بپذیرید که اعتبار شما متعلق به شماست و اعتبار دیگران متعلق به دیگران، پس به هیچ عنوان از نام تجاری دیگران در انتخاب نام دامین استفاده نکنید، این موضوع اگر چه از لحاظ قانونی برای شما دردسر ساز نباشد اما قطعا به اعتبار شما در آینده ضربه وارد می کند.

۶- نام domain را مرتبط با زمینه کاری خود انتخاب کنید

مرتبط بودن نام دامین با زمینه فعالیت وب سایت باعث می شود ربات های موتور های جستجو و بازدیدکنندگان از وب سایت خیلی راحت تر زمینه فعالیت وب سایت را تشخیص دهند و استفاده از این نوع دومین ها باعث جلب اعتماد مشتری و موتور های جستجو می شود و بدون شک در موفقیت شما نقش بسزایی خواهد داشت.

ابریشو شرکت میزبانی وب و سرور مجازی

به گفتگو بپیوندید